27/05/2020

Reakce předsedy Apropos Miroslava Sedláka na TZ Ministerstva financí

„Jsme šokováni. Vláda slíbila téma stravenkového paušálu projednat v tripartitě, ale vůbec téma neumožnila otevřít a to navzdory naléhání jednotlivých sociálních partnerů. Vzhledem k velmi rozdílným pohledům na tuto problematiku je pro nás naprosto nepochopitelné, proč Ministerstvo financí tuto změnu prosazuje takto silou. Zvlášť, když se proti vyjádřili jak sociální partneři, tak i řada dalších subjektů. Návrh na zavedení paušálu je další těžkou ranou pro restaurace a kantýny, které vinou koronakrize přijdou o několik desítek miliard korun a řada z nich se potácí na hraně přežití.“

30/01/2020

APROPOS: Odmítáme nepravdivé nařčení ministryně Schillerové z vysokých provizí

Asociace provozovatelů poukázkových systémů (APROPOS) zásadně odmítá tvrzení ministryně financí Aleny Schillerové, která včera (29. 1.) na svém twitterovém účtu uvedla, že stravenkové firmy si účtují nehorázné provize, často až 10 procent. Schillerová toto vyjádření převzala od Asociace českého tradičního obchodu aniž by si ověřila jeho pravdivost.

Ve skutečnosti je průměrná výše provizí členů APRPPOS (Sodexo, Edenred, UP) u smluvních partnerů přijímajících stravenky 3,9 procenta a ani nejvyšší provize se zdaleka k deseti procentům nepřibližují.

Pevně doufáme, že se v další komunikaci bude ministryně Schillerová držet ověřených a pravdivých informací a nebude šířit neověřené a nepravdivé zprávy.

Miroslav Sedlákpředseda APROPOS